Vad ska du bli när du blir stor?

När man är liten och går i skolan så har man ofta en mängd tankar om vad man vill bli när man blir stor. Själv ville jag bli astronaut eller lastbilschaufför, men det landade i att jag blev mattelärare. Många gånger hinner man ändra sig, det har ju med intressen att göra. Sedan är det ju så att när man blir äldre så kanske man tittar på vilket jobb som ger bra i lön. Om man vill bli hanterverkare kan man titta på http://www.hantverkarlöner.se för att se vad de kan få.

Gör det du gillar

Även om det så klart är viktigt att få en lön man känner sig nöjd med så är det även bra att jobba med något man gillar att göra. Om man jobbar på ett jobb man vantrivs med är risken annars stor att man inte kommer orka med det. Så när du ska välja utbildning när du är äldre så se till vad du gillar att göra i första hand och inte vad ett visst jobb kan ge i lön. 

Satsa på en generell utbildning

På gymnasiet kan man ta en så kallad generell utbildning så kan man senare, när det är dags för hägskola välja en mer inriktad utbildning. Då är det även kanske så att man vet vad man vill göra med livet och vad man känner att man faktiskt vill jobba med.

15 Aug 2018