Hur mycket kan man spara ihop till sitt barn på 18 år?

För att ge ditt barn en bra start i livet, så kan det vara en god idé att så tidigt som möjligt börja spara pengar till ditt barn. Ser du dessutom till att investera dessa pengar på rätt sätt, så kan summan bli riktigt stort den dagen ditt barn är 18 och kan få tillgång till dem. Dock kan det vara bra att vänta tills ditt barn fyllt 20, eftersom det är oftast då de är så pass mogna att kunna hantera pengarna. Hur mycket du kan spara och investera, det beror ju så klart på din egen ekonomi. Sedan kan du välja att spara på olika sätt. Om du är intresserad av att läsa mer om fondsparande, så kan du göra det på crediwizz.se.

Investera i aktier och fonder

Om du väljer att investera i aktier och fonder, så kan även en liten summa växa sig stor. Man brukar räkna på att börsen ger i snitt en avkastning på 8 % per år. Det innebär att om du sparar 100 kr per år i 20 år till ditt barn, så kommer summan bli 59 310 kr. 

Man brukar säga att 300 kr per månad är en rimlig summa att spara. Gör du det via börsen, så ger det efter 20 år hela 177 923 kr. 

Ber du dessutom släkten att alltid ge pengar till sparandet, istället för vanliga paket, så kan summan bli ännu större!

1 Sep 2021