Hur viktigt är det med ett CV?

Att ha ett CV, det är något som alltid varit bra, då man söker jobb. Dock är det ju så idag att man kan söka jobb och nätverka på helt andra sätt än vad man gjorde förr. Mycket tack vare nätet, sociala medier med mera. Det ser så klart ut i olika branscher. En del yrken innebär att det är traditionell rekrytering som via skillu.se, medan det inom andar yrken är jätteviktigt med bra kontakter. 

Idag är det inte ovanligt att en del företag har så kallade auditions istället, som är att alla sökanden får presentera sig för en jury. Andra sätt att rekrytera på är via seminarium, mingel eller via sociala media. 

Bra alternativ till CV

För den som är ganska ny på arbetsmarknaden och inte kunnat bygga upp ett cv på samma sätt som den som jobbat på olika ställen så kan alternativa rekryteringsmetoder vara riktigt bra. Dock kan ett CV vara bra att ha det med, då det inte bara innehåller tidigare jobb, utan även studier. Så har du inget idag, så se till att skriva ett. På nätet finns det bra tips samt även mallar för hur du ska göra.

Se även till att lägga krut på personliga brevet. Ett sådant ska oftast skickas med då du ansöker om ett jobb. Se till att du alltid skriver ett helt nytt för varje ansökan du gör, skicka inte med samma till alla!

13 Sep 2021