Funderar du på om det är dags att byta fönster?

Kanske det är så att du funderar på om det är läge att byta dina fönster. Du ska då fråga dig varför du ska byta. Är det så att dina fönster är gamla, slitna och dragiga? Eller är det för att du sett att grannen bytt sina? Eller är det en säljare som sagt att du borde göra det?

Ibland är det inte ett måste att byta alla fönster, utan det kan räcka att du reparerar delar av dem. Så det är bra att kolla upp det, före du väljer att byta fönster Västerås

Bra saker att tänka på om du ska byta fönster

Om det ändå är så att du vill byta fönster, så finns det par saker du bör tänka på. Bland annat bör du se till att välja material samt utförande på fönstren så att de passar just ditt hus. Du bör även se till att välja fönster som har ett lågt U-värde. Ju lägre U-värde desto bättre isolering, men också större risk för kondens på utsidan av fönstret under vissa perioder av året.

Fundera även på tillbehör och extra tillval som du kan behöva göra. Det kan vara att du vill ha fönster med inbyggt solskydd eller med spaltventiler.

När du sedan ska köpa fönster, skriv en kravlista och jämför denna mot vad olika leverantörer av fönster erbjuder. Fundera även på om du ska installera dem själv eller få hjälp med det av en montör.

23 Apr 2022