Gör matematiken roligare

Är det så att du har många barn, som sjubarnsmamman, eller bara ett, det spelar ingen roll. Att försöka göra matematiken rolig för barn är bra ändå! Att som förälder se till att ditt eller dina barn gillar matte från start, ger dem just en bra start i skolan. Men hur gör man då matte rolig, för barn som kanske är tveksamma till detta. Ett bra sätt är att spela spel, som innehåller spel och figurer, gärna med många färger. Ett annat bra sätt är göra matten visuell, genom att man använder sig av saker att räkna med, och inte bara siffror. 

Smarta tips för föräldrar

Som förälder kan du uppmuntra dina barn när de räknar genom att belöna dem för det. Att om de lär sig en ny sak inom matte, så får de något för det. Positivt förstärkning är alltså bra. Ett annat sätt att gå tillväga är att göra det hela till en familjegrej. Att du som vuxen visar att du har ett intresse för matematik, kan göra att barnet får intresse för det med. Sedan är det en hel del mer man kan göra för att locka till matematik. Uppmuntran är hela tiden viktig.

En bra lärare är fördel

Det är även bra när barnen börjar skolan att det finns en lärare som brinner för ämnet och som brinner för att lära ut matematik. Det ger en positiv inverkan på de barn som kommer i kontaktt med det som ett skolämne. 

 

4 Apr 2018