Fönster i skolan går ofta sönder

Det finns en byggnad, vars fönster löper större risk än andras att gå sönder. Givetvis talar jag om skolan. I en skolbyggnad finns det för det första extremt många fönster, sedan extremt många barn. Många av dessa barn, de spelar olika bollekar på skolgården. Då är det inte konstigt att det titt som tätt pangas en ruta. Som tur är det ju bara att byta fönster och så är det bra med det. Just detta med att byta fönster, det behöver man kanske även göra på sitt eget hus hemma. 

Se över dina fönster hemma

Det finns ett par anledningar till att man måste utföra fönsterbyte hemma. Det är dels om det nu går sönder då, men det är inte jättevanligt att det bara går sönder. En annan anledning är att fönstret är gammalt och det är inte energisnålt, drar in kall luft med mera. Det kan även vara så att träet i fönsterkarmen är dåligt. En del fönster går att renovera, men det är inte fel att välja att byta alla sina fönster.

Ta hjälp eller göra själv?

Själv har jag tummen mitt i handen när det kommer till att göra händiga saker, så skulle jag själv byta fönster, så skulle det inte bli så bra. Jag skulle nog föredra att anlita en hantverkare, som vet hur man gör och kan göra det snabbt, lätt och effektivt. men ni som är händiga, ni kan nu byta era fönster på egen hand så klart!

13 Jul 2018