Behöver ditt barn glasögon?

Idag är det så att nästan vart fjärde barn har problem med synen. Det kan vara jobbigt att sitta still i skolbänken när man har svårt att se vad man ska göra eller man inte riktigt ser vad som händer. Det kan leda till att barnet gör andra saker som busar, pratar eller stör sina klasskamrater. Det kan vara läge att göra en synundersökning på dit barn om du misstänker att de har problem med synen eller om läraren säger något om att de har svårt med koncentrationen. De kan ha behov av glasögon. Kanske du själv har glasögon, då är det inte omöjligt att även barnet har behov av det. 

Signaler att kolla efter

Det finns en del tydliga signaler att barnet kan behöva glasögon. Är det så att barnet ofta blinkar, ögonen tåras eller att de har röda ögon är ett par tecken. Det kan även vara att de sitter nära tv:n eller nära boken för att se. Andra tecken är att de ofta har ont i huvudet eller att de har svårt att koncentrera sig. Då är det läge att boka en synundersökning. Det finns barnanpassade synundersökningar, oftast för barn över 8 år. Yngre barn ska undersökas av ögonläkare. 

Köp glasögon på nätet

Det går att köpa snygga glasögon för barn på nätet hos ExtraOptical. På ExtraOptical.se finns det  billiga glasögon för både barn och vuxna. Det kan vara rätt smidigt att köpa glasögon online när man vet vilken styrka man behöver. 

17 Jan 2019