Barngrind eller inte?

Trappor är spännande för små barn! För oss vuxna kan det bli lite för spännande ibland och för att skydda våra allra minsta så kan det vara en bra idé att fundera på en barngrind. Det finns ganska många olika att välja mellan, och man kan till och med bygga en själv om man är lite händig. Vill du köpa en färdig så kan du hitta många bra hos bastitest24.se där de jämför dem med varandra. Finns det skäl att inte ha en barngrind? Ja, vissa föräldrar vill istället göra trappan till en naturlig del i barnets liv. Det kräver visserligen att man är nära barnet hela tiden så han eller hon inte går på egna äventyr. Att lära barn att gå i trappor är viktigt, oavsett om du väljer att använda en grind eller inte. 

Saker att tänka på vid montering

Barn är starkare än man tror och det gäller att grinden sitter fast ordentligt. Är det trä där den ska monteras så använd långa träskruvar och snåla inte med antalet skruvar! Är det en gipsvägg rekommenderas det att man använder expanderskruv, eller "Molly-skruv" som de kallas. Betongväggar kräver borrning och pluggar för att sitta fast. 

Testa sedan grinden och var inte feg när du rycker i den. Ditt barn kommer att använda mycket kraft och våld i sina försök att komma förbi grinden och om du inte lyckas när du tar i ordentligt så kommer inte heller ditt barn att lyckas. 

11 Apr 2021