Att rita sig till matematiken!

Att rita sig till det matematiska tycker jag är viktigt. Att bildsätta och ur bilden sedan formulera, diskutera och samtala om matematiken. Jag hade själv uppskattat att rita mig till min egen förståelse för det abstrakta jag höll på med i skolan. Jag är en kreativ människa och jag behöver många vägar att förstå. Matematik är kreativt. Det var då jag förstod att matematik var just kreativt som jag sörjde att jag aldrig fullt ut fick uppleva det i skolan och att jag än idag känner rädsla för att snabbt prestera en lösning.

Jag tror vi ska ge samtalet en större plats i matematiken. Mångfaldsyttranden likaså. Och det egna gestaltandet kan vara en grund för diskussionerna. Detta med glassarna är en sådan uppgift. Men i stort sett kan vi göra det med fler uppgifter. Vi kan förstå genom att se och kommunicera.

 

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>